Wat doet Corona met de Bib?

De bib was gesloten voor bezoekers van 14 maart tot 7 juni. Vanaf 8 juni zijn we terug open onder bepaalde voorwaarden. De afhaalbib die we sinds 25 maart voorzien blijft parallel bestaan voor wie dit wil blijven gebruiken.

Het antwoord op enkele veelgestelde vragen lees je hieronder.

We hopen van harte dat we jullie allemaal snel en gezond terug in onze bibliotheek zien! Draag in tussentijd zorg voor elkaar.

Wat verandert er?

Onder welke voorwaarden heropent de bib?

De bibliotheek voorziet voorlopig vooral de basisfunctie: inleveren en uitlenen van boeken. Computergebruik en in de bib blijven lezen kan weer, maar we raden aan dit te beperken.

Het maximaal aantal volwassen bezoekers dat tegelijk in de bib mag zijn is vastgelegd op 10.

Inleveren mag je zelf doen aan de zelfuitleenbalie, maar kan ook steeds via de inleverbus. Indien je geen nieuwe boeken wenst, moet je dus niet binnenkomen.

Het dragen van mondmaskers is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar.

Kinderen mogen gewoon meekomen naar de bib. Blijf bij voorkeur wel samen en zoek samen jullie boeken uit. Jullie gebruiken samen één winkelmandje.

De bib terug open: praktisch

Enkele concrete richtlijnen

Kom binnen via de schuifdeur. De normale ingang van de bib is nu enkel uitgang,  binnenkomen doe je langs de andere deur achteraan in de gang. Om elkaar ook in de bib zo weinig mogelijk te kruisen, is een looprichting met pijlen aangeduid. Gelieve deze te respecteren.

Het aantal bezoekers is beperkt tot maximaal 10. Daarom is het gebruik van een winkelmandje verplicht. De mandjes worden na elk gebruik ontsmet. Staan er geen winkelmandjes meer, dan zijn er 10 bezoeker is de bib. Je wacht dan even in de gang, op veilige afstand van elkaar. Hiervoor kan je gebruik maken van de markeringen op de grond.

Er is ontsmettingsgel voorzien aan de ingang van de bib. Gebruik deze bij het binnenkomen. Touchscreens worden regelmatig ontsmet door het bibliotheekpersoneel en ook hier kan je je handen ontsmetten.

Er is slechts één cataloguscomputer beschikbaar. Bereid je bibliotheekbezoek voor door thuis je gewenste boeken al op te zoeken of gebruik je smartphone in de bib om op te zoeken waar je de boeken kan vinden.

Hou je bezoek zo kort mogelijk en kies doelgericht. Probeer het aanraken van materialen te beperken waar mogelijk.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een vraag waarop je hier het antwoord niet vindt? Contacteer ons dan liefst per mail (bibliotheek@halen.be)

Telefonisch kan je ons enkel bereiken tijdens de openingsuren (013 35 08 32).