Wat doet Corona met de Bib?

De bib gaat vanaf 4 november terug in lockdownmodus en dus gaan de deuren weer even toe. We gaan volledig over op afhaalservice, voor de veiligheid van iedereen.

Het antwoord op enkele veelgestelde vragen lees je hieronder.

We hopen van harte dat we jullie allemaal snel en gezond terug in onze bibliotheek zien! Draag in tussentijd zorg voor elkaar.

Hoe en waar lever ik mijn boeken in? Moét het?

Boeken terugbrengen

Boeken inleveren kan altijd via de inleverbus. Dit kan 24/24 en 7/7 (met respect voor avondklok uiteraard!). Je vindt de inleverbus op het voorplein van de Rietbron, links van de hoofdingang.

Zoals de laatste maanden, blijven deze boeken minimaal 48u in quarantaine. We leveren de boeken achteraf in, maar je kan hierdoor geen extra boete krijgen zolang de bib enkel als afhaalbib werkt.

Voorlopig worden alle boeken verlengd tot 15 december.
Boetes die voor of na deze periode ontstaan worden wel aangerekend.

We verplichten dus niemand om de verplaatsing naar de bib te maken om boeken terug te brengen. Als je in de buurt bent vinden we het wel fijn dat je je boeken binnenbrengt, zodat iemand anders ze kan lezen!

Hoe kan ik boeken uitlenen?

Via onze afhaalbibservice!

We zetten met alle plezier de boeken die je wil klaar in onze afhaalbib.

In het kort:

- mail of bel ons je leeswensen

- wij laten je weten wanneer de boeken voor jou klaar staan

- afhalen doe je in de hal van de Rietbron

Meer info vind je hier

Extra veiligheidsmaatregelen

Zo veilig mogelijk

De beslissing om de bib te sluiten en enkel als afhaalbib te werken, werd genomen door het college van burgemeester en schepenen omdat dit momenteel de veiligste optie is voor onze lezers.

Boeken die binnenkomen blijven minimaal 48u in quarantaine voor ze het rek in gaan.

Boeken die we in de afhaalbib klaarzetten, werden hierna door slechts één bibliotheekmedewerkers aangeraakt. We noteren wie en wanneer dit was, zodat jullie zelf kunnen beslissen wanneer jullie het zakje openen.

Een zakje uit de afhaalbib ophalen kan veel sneller dan de boeken zelf uitzoeken. Doordat we de boeken in de hal klaarzetten sta je onmiddellijk weer buiten.

We gebruiken bewust papieren zakjes, waarop het virus maximaal enkele uren kan overleven. Onze boeken zijn in plastic gekaft, hier wordt uitgegaan van maximaal 72u overlevingskans. Die tijd kan je dus zelf respecteren.

Uiteraard werkt het bibliotheekpersoneel volgens alle geldende veiligheidsvoorschriften. Met enkel personeel in de bib herleiden we de kans op overdracht in de bib tot het minimum.

We geven het virus nu geen kans, om later jullie in alle veiligheid zelf weer op bezoek te laten komen!

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een vraag waarop je hier het antwoord niet vindt? Contacteer ons dan liefst per mail (bibliotheek@halen.be)

Telefonisch kan je ons voorlopig enkel bereiken op maandag, woensdag en vrijdag tussen 13u en 17u (013 35 08 32).