Afhaalbib

Boeken bestellen en afhalen via onze bibliotheek.

Op iedere lidkaart mogen per aanvraag 5 boeken besteld worden. De boeken worden in papieren zakken klaargelegd in de hal van de Rietbron. We laten je weten op welke dag je je bestelling mag komen afhalen.

Hoe bestel je boeken?

STAP 1: Zoek op welke boeken je zou willen lenen op http://halen.bibliotheek.be , controleer hierbij zeker of ze op dit moment beschikbaar zijn (klik op 'waar staat het')

STAP 2: Laat ons je boekenlijstje weten (titel-auteur-plaats in bib) + de voor- en achternaam van de lener of je kaartnummer. Dit kan:

STAP 3: Even geduld tot we je terug mailen. We verwerken alle aanvragen zo snel mogelijk en chronologisch. We verwittigen je wanneer je de boeken kan komen afhalen. De afhaalmomenten vallen samen met de openingsuren van de bib.

Handig om te weten:

  • Je mag ook boeken komen ophalen voor je buren of... (We rekenen op jullie solidariteit en eerlijkheid)
  • Als het niet lukt om de boeken zelf te komen halen kan je beroep doen op het 'Halen helpt' platform en dan brengt een vrijwilliger je bestelling tot aan je deur.
  • Het kan zijn dat een boek niet meer beschikbaar is wanneer we je aanvraag verwerken. In dat geval proberen we een alternatief te voorzien. Een lezer In de bib of een betalende reservatie heeft altijd voorrang op een afhaalbibvraag.
  • Alle boeken worden in papieren zakken gestoken. Dit doen we niet alleen omdat een zakje handig is en privacy garandeert, maar vooral uit veiligheidsoverwegingen. Op papier kan het Coronavirus slechts enkele uren overleven. 
  • Onze boeken zijn allemaal gekaft in plastic, waarop het virus maximum 72 uur kan overleven. We vermelden op elke boekenzak wanneer deze is ingepakt en dus het laatst aangeraakt werd. Op deze manier kan je zelf kiezen wanneer je de boeken wil uitpakken.
  • Als je '5 strips van Kiekeboe' of 'niveauleesboekjes van niveau 1 - M3 voor een meisje' of ... wil: mail ons dat dan zo dan zorgen wij ervoor! (dat scheelt een hoop zoekwerk voor ons, als het voor jou niet zo veel uitmaakt welke boeken het juist zijn)
  • Boeken die je inlevert via de inleverbus laten wij voor de veiligheid van het personeel ook even rusten. Wees dus niet ongerust als de ingeleverde boeken niet onmiddellijk van je kaart verdwenen zijn. Als de boeken na een week nog op je kaart zouden staan mag je wel contact met ons opnemen.