Boek
Nederlands

Lekker eten met minder zout : met 54 smaakvolle recepten

Voedingscentrum (auteur)
+1
Lekker eten met minder zout : met 54 smaakvolle recepten
×
Lekker eten met minder zout : met 54 smaakvolle recepten Lekker eten met minder zout : met 54 smaakvolle recepten

Lekker eten met minder zout : met 54 smaakvolle recepten

Voedingscentrum (auteur)
Minder zout eten levert winst op voor je gezondheid. Je bloeddruk daalt en
daarmee neemt de kans op hart- en vaatziekten af. Elke gram minder is
meegenomen. Dat geldt voor iedereen, ook als je een normale bloeddruk hebt.
Dit boek van het Voedingscentrum laat zien hoe je smakelijk en gevarieerd kunt eten met minder zout.
Niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook gewoon heel
Onderwerp
Zoutarme gerechten
Titel
Lekker eten met minder zout : met 54 smaakvolle recepten
Auteur
Voedingscentrum (Den Haag)
Taal
Nederlands
Uitgever
Den Haag: Stichting Voedingscentrum Nederland, © 2017
144 p. : ill.
ISBN
9789051770704 (hardback)

Besprekingen

Eten met minder of zonder zout wordt over het algemeen niet zo smakelijk gevonden. Met de 54 recepten, praktische adviezen en tips, welke in dit boek staan, kan men dit voorkomen. Het boek bestaat uit twee delen. Deel één geeft voedingsadviezen van zout, geeft uitleg over het lezen van etiketten, en vermeldt van veelgebruikte producten, kant-en-klaarmaaltijden en afhaalmaaltijden de hoeveelheid zout in grammen. Verder wordt er uitgebreid aandacht besteed aan verschillende kruiden en (Indische) specerijen. Deel twee bevat de recepten die variëren van voor-, hoofd- en nagerechten tot sauzen en dressings. Bij sommige gerechten staan variatiemogelijkheden. De recepten zijn voor twee personen. Zowel een actueel als praktisch boek met receptenindex. Vierde, geactualiseerde druk.

Over Voedingscentrum

Het Voedingscentrum van de Stichting Voedingscentrum Nederland is een voor 100 procent door de Nederlandse overheid gesubsidieerde instelling die voorlichting geeft over voedsel en voeding. Ze richt zich op gezond, veilig en duurzaam eten. Er is ook steeds meer aandacht voor een gezonde eetomgeving. Ze is gevestigd in Den Haag. Directeur is sinds 2014 Gerda Feunekes die daarvoor 18 jaar bij Unilever in dienst was.

Geschiedenis

Stichting Voedingscentrum Nederland is opgericht in 1998 en ontstond uit een fusie van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding, het landelijke informatiecentrum Voedselovergevoeligheid, Stichting Voeding Nederland en de stuurgroep Goede Voeding. Het Voorlichtingsbureau ontstond in 1941 ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Doel was toen de bevolking te informeren over het zo gezond mogelijk voedsel bereiden uit beperkt verkrijgbare of ongebruikelijke grondstoffen. Zo gaf men bijvoorbeeld advies ov…Lees verder op Wikipedia