Blijven Lezen in uw kot!

De bibliotheek voorziet je graag in wat tips om in deze #blijfinuwkot-tijden toch aan je leeshonger te voldoen.

Met je Mijn Bibliotheekprofiel lees je bijvoorbeeld digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant, dit is nu tijdelijk beschikbaar voor iedereen.

Heb jij zelf nog tips die je met andere wil delen? Laat het ons weten!

 

Mijn Leestipper

mijn leestipper

Even geen leesinspirtatie? Geen nood, via Mijn Leestipper heb je in geen mum van tijd terug het juiste boek!

Om de gebruiker te leren kennen, maakt Mijn Leestipper gebruik van de leenhistoriek en het leesprofiel. Inloggen kan eenvoudig met het Mijn Bibliotheek-profiel op mijnleestipper.bibliotheek.be. Wie dat wil, wordt maandelijks via e-mail op de hoogte gebracht door de bib dat er nieuwe leestips klaarstaan. 

 

Ontdek mijn leestipper hier!

Fundels = digitaal verrijkte boekjes

Lezen en voorgelezen worden

Tot 3 april krijgt iedereen 15 boekjes gratis. Dit aantal komt bovenop het aantal dat je al kan uitlenen omdat bibliotheek Halen een abonnement heeft op zowel de Fundels prentenboeken als niveauleesboekjes.

Je kind kan hier zelfstandig mee aan de slag, de boekjes kunnen bijvoorbeeld als een filmpje wordt afgespeeld/voorgelezen. Bij de niveauleesboekjes kunnen de woordjes één voor één oplichten, ... en er zijn ook altijd spelletjes te spelen rond de inhoud van het boek.

 

Download de app!

Digitale krant - Gopress

Knipsel.PNG

Lees nu tijdelijk gratis digitale kranten met het Gopress krantenarchief

Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Dat kan nu gratis via de bib met het handige Gopress krantenarchief!

Krijg snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten.

Het enige wat je moet doen is je inloggen via 'mijn bibliotheek', je account die je ook gebruikt om je boeken te verlengen.

Ontdek Gopress krantenarchief

Verspreid het leesvirus

Verspreid het leesvirus

Boek.be en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts slaan de handen in elkaar om het leesvirus te verspreiden in Vlaanderen. Met de lancering van dit nieuwe leer- en leesplatform brengen ze kinderen, jongeren en hun ouders in contact met leesmateriaal, leermiddelen, (jeugd)boeken en verschillende promotieacties.

Honderdduizenden leerlingen en hun ouders zitten noodgedwongen thuis door het coronavirus. Gelukkig kun je dankzij de magie van een goed boek ook vanuit je woonkamer reizen door tijd en ruimte. Tijdens het lezen ontdekken leerlingen nieuwe perspectieven, onverwachte inzichten en een uitgebreide woordenschat.

Verspreid het leesvirus

Gratis e-strips via Standaard Uitgeverij

Standaard

Standaard Uitgeverij wil graag een steentje bijdragen: vanaf morgen en elke dag van de lockdown vinden kinderen een nieuwe digitale strip op een leerplatform naar keuze. “Zo kunnen kinderen zich tussen het huiswerk door ook voldoende ontspannen”, aldus CEO Jeroen Overstijns.

Standaard Uitgeverij maakt de online strips beschikbaar via alle open platformen (o.a. Bingel) en tijdelijke sites zoals onderwijsdoetertoe.be (initiatief van uitgeverij Die Keure). Er zijn albums op maat van lagere en middelbare schoolkinderen, en ook een aanbod aan AVI-strips voor de eerste lezertjes.

Lees in uw kot

Boekenpakket

Boekenpakket

Via deze Nederlandse app kan je digitale boeken lezen. Nu tijdelijk helemaal onbeperkt gratis n.a.v. Corona-crisis. Installeren die app!

Boekenpakket

Topboek ‘lampje’ voorgelezen

Lampje

Lampje van Annet Schaap is een van de beste jeugdboeken van de laatste jaren. Doordat je het verhaal In verschillende laten kan lezen - of luisteren In dit geval - is het voor jong en oud(er) een topverhaal. Hierbij de link naar de boekenjagers die het voor jou voorlezen.

Voorgelezen ‘Lampje’